toto

Déwan Macau kanggo debat kapasitas wisata kutha

Majelis Legislatif Macau disetel kanggo debat langkah-langkah sing diusulake dening panyedhiya bakal ngatasi “impact negatif” sing digawa dening tambah Keluaran Hk akeh pengunjung ing kutha kasebut.

Usul debat kasebut asale saka legislator pro-demokrasi Sulu Sou Ka Hou. Dewan majelis sarujuk karo prinsip nganakake debat kasebut, nanging isih kudu dikonfirmasi dening anggota liyane. Tanggal kanggo keputusan kasebut durung ditemtokake. Proposer Nanging wis disaranake wakil saka pamaréntah Macau kang kudu diundang kanggo njupuk bagéyan ing sembarang debat disetujoni.

Ing proposal kasebut, Pak Sou takon kepiye tujuan ngembangake Macau minangka “pusat pariwisata lan rekreasi donya” – tujuan kabijakan saka panguwasa lokal sing wis disetujoni dening pemerintah pusat – bisa cocog karo jumlah “akeh” pengunjung menyang kutha, uga apa kang diterangake minangka “worsening luang kahanan” lan “sumber banget winates saka pengunjung internasional”.

Jumlah pengunjung sing teka ing Macau ing taun 2018 meh 36 yuta , munggah 9,8 persen yen dibandhingake karo 2017 lan luwih saka 56 persen luwih dhuwur yen dibandhingake karo tally pengunjung sepuluh taun sadurunge ing 2008, nalika ana 22,9 yuta, miturut kanggo data resmi.

Ing taun 2018, luwih saka 25.26 yuta pengunjung sing teka saka daratan China, kira-kira 71 persen kabeh sing teka ing taun kasebut. Tekane pengunjung saka tetanggan Hong Kong nyathet meh 6.33 yuta entri, meh 18 persen saka tally 2018. Pengunjung saka pasar ing njaba Asia mung 7,5 persen saka kabeh sing teka ing taun kasebut.

Massa tanah Macau mung 30,8 kilometer persegi (11,89 kilometer persegi), miturut data paling anyar sing diterbitake dening Statistik lan Layanan Sensus kutha. Kutha iki minangka salah sawijining kapadhetan pedunung paling dhuwur ing donya, yaiku udakara 21.100 jiwa saben kilometer persegi.

Kawicaksanan panyebaran

Pak Sou ngaku ing proposal sing salah siji saka kawicaksanan lokal sabenere dirancang kanggo ease kemacetan turis ing wilayah tengah lan nyebar kamakmuran kanggo pedagang liyane sak kutha – IE, ngarahake sawetara turis kanggo tetanggan outlying – wis dhewe nyebabake masalah. Gerakan kasebut nyebutake gangguan kanggo kondisi lalu lintas dalan lan tambah rame. Dheweke uga ujar manawa sewa sing luwih dhuwur sing dibayar dening bisnis “nyiyapake toko kanggo turis” nyebabake perusahaan cilik metu saka pasar properti komersial ing lingkungan kasebut.

Legislatif ngajak pamaréntahan Macau kanggo nimbang kamungkinan ngenalaken tutup ing tally pengunjung mlebu menyang kutha lan kanggo netepke impact saka ngalihake turis kanggo tetanggan lokal.

Riset sing diterbitake ing 2015 dening Institut Studi Pariwisata (IFT) kutha kasebut nyaranake manawa kapasitas transportasi wisata paling luweh ing Macau antara 32,6 yuta lan 33,7 yuta pengunjung ing 2014. Prakiraan sinau kasebut adhedhasar survey sing ditindakake ing 2014 lan kasebut bisa uga. impact negatif ing wikan kualitas gesang residents lan pengalaman travel saka pengunjung.

Penulis ngandika ing wektu sing tambahan kapasitas kamar hotel “ora mbuktekaken efisien” yen ora ana penambahan cocog ing wilayah liyane kayata transportasi umum lan kualitas layanan ngarahke kanggo turis.

Senadyan diluncurake sawetara hotel anyar, salah sawijining proyek infrastruktur transportasi utama Macau – sistem Light Rail Transit (LRT) sing dirancang kanggo Togel SDY mindhah pengunjung lan warga lokal kanthi cepet ing saindhenging kutha – ngalami sawetara wektu tundha. LRT seksi Taipa-Cotai dijadwalake bakal dioperasikake ing paruh kapindho taun iki.

Topik sentimen warga lokal babagan pariwisata wis suwe dibahas lan dibahas. Panaliten liyane sing diterbitake ing 2015 dening sarjana perhotelan saka Universitas Macau – Glenn McCartney lan Winnie Lei Weng In – nyaranake yen Pengeluaran SDY responden lokal nyatakake sentimen negatif marang pariwisata, sing ana hubungane karo faktor kayata kemacetan lalu lintas lan transportasi umum sing ora nyukupi.